Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малинівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04527678) був реорганізований і увійшов до складу Петрівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Малинівка
Петрівський район, Кіровоградська область

Перспективи розвитку громади на 2018 рік

Районна влада – місцеві громади: діалог триває

Деталі

 Опубліковано: 29 березня 2018

 Перегляди: 150

 

Тривають робочі поїздки керівників району в місцеві громади. Днями Сергій Завалій і Тамара Сакара побували в Малинівці та Чечеліївці. Разом з ними громади відвідали перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець, директор КУ «Петрівський районний центр з обслуговування закладів освіти» Григорій Москалець та завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Тетяна Волощенко.

Під час зустрічей з місцевими активістами та представниками депутатського корпусу Малинівський та Чечеліївський сільські голови Едуард Яротник і Сергій Дяченко доповіли про хід виконання програм соціально-економічного розвитку та місцевих бюджетів (в Чечеліївці зі звітом про виконання бюджету виступила головний бухгалтер сільської ради Наталія Швидка), проблеми, над вирішенням яких працюють органи місцевого самоврядування та шляхи їх розв’язання, ставлення до децентралізації, реформ в галузях охорони здоров’я та освіти. Керівники району висловили схвальне ставлення до діяльності Малинівської і Чечеліївської сільських рад та їх очільників, своє бачення втілення в життя названих реформ.

Мабуть найскладнішою проблемою для обох місцевих громад є стан доріг і, відповідно, транспортного сполучення. Зрозуміло, що сподіватися на те, що в державному бюджеті знайдуться кошти на ремонт дороги на Чечеліївку і, тим більше, на Малинівку – марна справа, тож потрібно шукати місцеві резерви для цих потреб. Керівники району запевнили, що ПрАТ «ЦГЗК» ніколи не відмовляло у виділенні для потреб району необхідної кількості щебеню, але є проблема щодо його доставки, бо нелегко віднайти відповідний транспорт. Та над цим будуть працювати.

Малинівська сільська рада працює над питанням придбання у ТОВ «Малинівське» приміщення для обрядової зали, є всі передумови для його позитивного вирішення.

Едуард Яротник і присутні на зустрічі представники громади отримали пораду створити громадську організацію, яка могла б брати участь у конкурсах міні проектів, залучаючи таким чином грантові кошти на вирішення місцевих проблем. Керівництво району взяло до відома і пропозицію на перспективу щодо придбання для потреб громади нового шкільного автобуса.

Очільник Чечеліївської громади Сергій Дяченко запропонував організувати нараду з місцевими сільгоспвиробниками для вирішення питання ремонту та утримання доріг, які руйнує їхній транспорт. Він говорив також про  необхідність створення спільно з Малинівською сільською радою житлово-комунального підприємства, позитивно оцінив проект Метінвесту щодо розвитку сільської стоматології, висловив пропозицію створити на базі Чечеліївського ФАПу амбулаторію.

Учасники зустрічей задавали чимало запитань. Найбільше тих, що стосуються майбутнього шкіл, а також щодо об’єднання громад.

Сергій Завалій і Тамара Сакара однозначно відповіли, що школи ніхто закривати не збирається.

·       Не для того ми встановлювали в школі нові вікна і новий котел, щоб її закрити – сказав Сергій Завалій. Якщо і змінюється її статус на філію опорної, то це пов’язано виключно з демографією, малою кількістю учнів. Але цей статус не вічний, він може змінитися, якщо дітей побільшає.

Досить активним було обговорення і питання децентралізації, об’єднання громад. 

Завершуючи зустріч, Тамара Сакара наголосила, що і Малинівська, і Чечеліївська громади активні, вболівають за майбутнє, розвиток територій. Нагадала, що в проект «Майбутнє – спільна справа» внесені певні корективи. Тепер і той, хто не став переможцем конкурсу проектів, має змогу отримати певні кошти на благоустрій території, подавши експрес-заявку.

Гості з райцентру відвідали ряд об’єктів – приміщення майбутньої обрядової зали в Малинівці, сільський будинок культури, в якому триває ремонт і загальноосвітню школу в Чечеліївці.

Слід сказати, що зустрічі в Малинівці і Чечеліївці були ефективними і корисними, стали справжнім діалогом між районною владою і місцевими громадами. Подібні заходи будуть проходити і в інших територіальних громадах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівники району продовжили робочі візити до територіальних громад

Деталі

 Опубліковано: 09 червня 2017

 Перегляди: 326

 

Цього тижня були заплановані три робочі поїздки до Малинівської, Чечеліївської та Балахівської територіальних громад, де голова райдержадміністрації Сергій Завалій та його перший заступник Тетяна Панета зустрілися з депутатами, керівниками закладів соціальної сфери та місцевих підприємств аби на місці обговорити багато важливих речей. Серед тем, що обговорювалися: виконання бюджетів та місцевих Програм соціально-економічного і культурного розвитку, залучення інвестицій через участь в конкурсах соціальних проектів, визначення пріоритетних проблем на місцях тощо.

Малинівська сільська рада

 Відкрив зустріч, представив гостей її учасникам і коротко розповів про роботу по виконанню бюджету і програми соціально-економічного розвитку території та поточну роботу Малинівський сільський голова Едуард Яротник.

До територіальної громади входить один населений пункт, де проживає трохи більше 300 чоловік. В Малинівці функціонує ДНЗ, в якому виховується 10 дошкільнят. Учні початкової та старшої школи підвозяться шкільним автобусом до Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів. В селі є ФАП,

 

музейна кімната і бібліотека та магазини. В планах сільської ради облаштувати залу, де жителі  змогли б збиратися разом, відзначати свята, проводити інші заходи.

 

 Базовим господарством на території є ТОВ «Малинівське», але ще працює 15 агроформувань і 106 одноосібників. По мірі можливості вони надають допомогу сільській раді, об’єктам соціальної сфери.

Інформуючи депутатів і гостей, Едуард Яротник повідомив про проведену за півріччя роботу і плани на 2017 рік. Сільська рада не має великих надходжень, через об’єктивні причини зараз недовиконує бюджет, та до кінця року всі показники будуть виконані. З початку року було відремонтовано сільську бібліотеку та частину приміщення сільської ради, придбано нові меблі, комп’ютерну техніку і поповнено бібліотечний фонд. Підготовлено проектно-кошторисну документацію для ремонту покрівлі дитячого садка та їдальні, яка буде переобладнана в обрядовий зал. Сільська рада планує здійснити поточний ремонт доріг, придбати опалювальну систему для шкільного автобуса та відремонтувати пристосоване приміщення сільського Будинку культури.

Надаються жителям с.Малинівки і соціальні допомоги – на лікування онкохворим, допомоги учасникам АТО, воїнам-афганцям та ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Запроваджено стипендію для кращого учня в розмірі 1000 грн.

На зустрічі, яка перейшла в режим діалогу, порушувалися питання об’єднання громад, підвезення учнів до школи, надання медичних послуг та дотримання сільгоспвиробниками санітарних норм при обробці полів агрохімікатами.. По всіх питаннях керівники району надали роз’яснення та в окремих ситуаціях пообіцяли свого сприяння.

Чечеліївська сільська рада

Наступним за планом став візит до Чечеліївської сільської ради, де в просторій залі вже чекали депутати сільської ради, керівники установ та підприємств території.

 

Сільська рада складається з двох населених пунктів – с.Чечеліївка і с.Олександрівка, де проживає більше 1000 чоловік. Є школа, де навчається 110 учнів, дошкільний заклад, який відвідує 22 дітей, два ФАПи, два сільських Будинків культури та дві бібліотеки. В селах працюють 6 торгівельних закладів, жителі забезпечені пасажирським перевезенням. На території ради проводить діяльність

 

найбільше - базове господарство – ТОВ «Чечеліївське» та ще 11 агроформувань і 25 одноосібників.

Сергій Дяченко дав коротку, але змістовну інформацію про стан справ у громаді та охарактеризував як виконується бюджет. За підсумками першого півріччя 2017 року бюджетні показники виконані на 206,4%. Сергій Павлович пояснив, що налагоджений чіткий контроль за сплатою податків, а до того ж провели аукціон на земельні ділянки, тому є перевиконання. Є додаткові надходження і від незатребуваних земель, які є в наявності у сільській раді. Протягом першого півріччя 2017 року сільська рада придбала сценічні костюми для закладів культури, встановила металеві вікна та грати на вікна в Чечеліївському СБК. Забезпечує харчування школярів в Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів, придбали для ДНЗ пральну машину, приділяє увагу і закладам охорони здоров’я. В центрі с.Олександрівки розбудовують парк відпочинку, тут вже встановлені вуличні тренажери та паркан, будуть висаджені дерева, розбиті клумби і облаштовані доріжки та встановлені вуличні ліхтарі. Сільська рада не тільки розвиває свою територію, а й надає субвенцію до районного бюджету на ті чи інші заходи.

 

- Ваша громада є яскравим прикладом - як потрібно працювати – зазначив у своєму виступі Сергій Завалій. Ви самодостатні, але й вмієте залучати кошти інвесторів для розвитку своєї громади. Завдячуючи надзвичайно активному сільському голові Сергію Дяченку, неодноразово брали участь в різних конкурсах та вигравали гранти. Тепер у вас є зразковий ФАП, а парк відпочинку в центрі с.Олександрівки буде не гіршим, ніж в будь-якому місті. Захоплююсь тим, як ви підтримуєте і розвиваєте в своїх селах галузь «культура». Щиро дякую за вашу активність і небайдужість. Бажаю успіху і в районному конкурсі «Майбутнє – спільна справа». Впевнений, що ви і там

 

переможете і зреалізуєте багато гарних проектів – сказав Сергій Володимирович.

Під час обговорення депутати Чечеліївської сільської ради порушували питання об’єднання територіальних громад, діяльності освітніх округів та проведення виїзних прийомів лікарів.

Керівники оглянули Чечеліївський ФАП, Олександрівський сільський Будинок культури та парк відпочинку.

 

 

    

Балахівська селищна рада

 

Перебуваючи на території Балахівської селищної ради, керівники району теж зустрілися з активом громади. В зібранні взяли участь і заступник голови районної ради Антоніна Іванова, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець та начальник відділу містобудування, архітектури і житлово-комунального господарства РДА Світлана Заєць.

До складу ради входить один населений пункт – селище Балахівка, де проживає 769 жителів. Селище має багатоповерхівки і будинки приватного сектору, тут розташована Балахівська ЗШ І-ІІІ ступенів, де навчається 98 учнів, дошкільний навчальний заклад, де виховується 36 дітей. Є і функціонує Будинок культури і бібліотека та шість торгівельних закладів. Селищна рада має своє житлово-комунальне підприємство. Земель сільськогосподарського призначення рада не має, вона дотаційна і, звісно, є багато проблем.

Про стан справ, виконані заходи в першому півріччі 2017 року і плани на рік, про виконання бюджету доповідала присутнім бухгалтер селищної ради Наталія Міщенко. Вона повідомила, що протягом півріччя виконували роботи з благоустрою території (розчищення та посипання доріг у зимовий період, вивіз листя та обрізання дерев), виконували ремонтні роботи в дитячому садку та придбали матеріали для ремонту будинку культури.

 

Селищний голова Балахівки Олександр Коваленко розповів про наміри брати участь в конкурсі районної програми «Майбутнє – спільна справа», з допомогою якої можна буде встановити водонапірну башту. Не маючи власних коштів, селищна рада очікує суттєвої допомоги з району.

Зустріч продовжилася досить жвавим обговоренням проблем, які склалися в житлово-комунальній та інших сферах селища. Голова райдержадміністрації висловив зауваження, що ці проблеми селищний голова озвучує, але жодного разу не було ніяких пропозицій щодо шляхів вирішення. Район дотує, допомагає, щоб функціонували і школа, і садочок, і лікарська амбулаторія, але пасивна позиція місцевого органу самоврядування мене, як голову райдержадміністрації не влаштовує – зазначив Сергій Завалій. Критика з боку посадових осіб райдержадміністрації була висловлена на адресу Олександра Коваленка за зволікання з переглядом тарифів, виготовленням проектно-кошторисної документації на ті чи інші об’єкти.

- Ви маєте знати, що без проектно-кошторисної документації ніхто не зможе фінансувати ті важливі проекти, які так потрібні людям з селища Балахівка - зазначив Геннадій Горбанець, а це і освітлення, і водопостачання, і дороги.

Гості з району поспілкувалися з жителями селища, обговорили питання програми «Доступні ліки». Голова райдержадміністрації заспокоїв присутніх і запевнив, що необхідні ліки можна буде купувати на місці, не потрібно буде для цього їхати до райцентру.

Підсумовуючи засідання, керівники висловили сподівання, що після толерантної, але принципової критики селищний голова об’єднає зусилля, разом із депутатами, та змінить ситуацію.

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua