Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малинівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04527678) був реорганізований і увійшов до складу Петрівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Малинівка
Петрівський район, Кіровоградська область

Інформація щодо об’єднання громад

Ухвалений 2015 року Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дав старт черговій адміністративно-територіальній реформі. Мета закону – встановлення порядку об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст, надання державної підтримки ОТГ, створення правових умов та можливостей для формування дієздатних (спроможних) територіальних громад. Постановою Кабінету Міністрів України №214 від 8 квітня 2015 року затверджено Методику формування спроможних громад, якою визначено механізм та умови формування спроможних територіальних громад.

На даний час в Україні діє понад 700 ОТГ, у  Петрівському районі – Петрівська ОТГ (формується) (селище Петрове, с. Водяне, с. Маловодяне) вибори плануються на травень 2019 року.

Відповідно Закону об’єднана територіальна громада – є правонаступником всього майна, прав та обов’язків громади, що об’єдналась.

Державою здійснюється підтримка добровільного об’єднання територіальних громад шляхом надання ОТГ коштів у вигляді субвенцій на формування  відповідної інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку такої території. Загальний обсяг фінансової підтримки ОТГ розподіляється між бюджетами ОТГ пропорційно до площі ОТГ та кількості жителів.

6 грудня 2017 року до комітету ВРУ з питань аграрної політики  та земельних відносин надано проект Закону України №7363 Про зміни до Податкового Кодексу та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин, який передбачає надання ОТГ у комунальну власність землі державної власності у межах їх територій, що дозволить громадам отримати додаткові кошти для розвитку інфраструктури ОТГ, стимулювати решту сільських, селищних та міських рад до об’єднання. Комітет ВРУ з питань аграрної політики  та земельних відносин підтримав даний законопроект та рекомендував ВРУ прийняти його за основу.

В разі реалізації даного Закону, за словами автора законопроектів з питань реформування місцевого самоврядування Ю. Ганущака, система управління ОТГ буде описана планами, за якими встановлюється система контролю за благоустроєм, питаннями землекористування, розпочнеться робота з інвесторами. В земельних питаннях Держгеокадастр залишиться контролюючим органом, ОТГ- розпорядчим.

11 липня 2018 року рішенням загальних зборів  територіальної громади села Малинівської сільської ради відхилено пропозицію Новостародубського сільського голови створення об'єднаної територіальної громади у форматі: с. Новостародуб, с. Марьянівка, с. Федорівка, с. Червоносілля, с. Червоносілля з центром в с. Новостародуб) в зв’язку з тим, що транспортне сполучення сіл Малинівка та Новостародуб недосконале, для громади села  буде завдавати великих незручностей, тому громада села винесла рішення про ініціювати добровільного об’єднання з Петрівською ОТГ, після того, як дана громада буде сформована.

Шановні жителі територіальної громади! Просимо Вас долучитися до обговорення даного проекту рішення до 20 червня 2019 року, внести свої пропозиції та зауваження, які обов'язково будуть враховані під час прийняття остаточного рішення по цьому питанню. Пропозиції та зауваження надсилайте безпосередньо до Малинівської сільської ради за адресою вул. Ю. Шевченка, 25, а також на офіційний сайт Малинівської сільської ради в розділі "Задати запитання".

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua