Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малинівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04527678) був реорганізований і увійшов до складу Петрівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Малинівка
Петрівський район, Кіровоградська область

З Днем святого Валентина!

Привітання односельців з Днем святого Валентина.

 Щороку усі закохані традиційно відзначають 

День святого Валентина.
Історія цього свята сягає давніх войовничих часів, коли солдати, незважаючи на сувору заборону одружуватись, залишалися вірними своїм почуттям і коханим. 
І сьогодні, коли українські військові боронять нашу землю, відстоюючи державність, вдома на них чекають кохані, любов яких надає сили вистояти й перемогти у цій нелегкий справі.
Адже кохати і бути коханими – це найбільше людське щастя, і тільки через кохання ми пізнаємо справжній смак життя.
Щиро вітаю всіх жителів села,  з цим романтичним святом - Днем закоханих.
Нехай у житті кожного з вас буде любов – ніжна, ласкава, тепла та безмежна. Даруйте один одному усмішки і ніжність, радість спілкування.
Бажаю, щоб цей день став для одних прекрасним початком довготривалих стосунків, а для інших – чудовим їх продовженням.
Нехай ангели любові не відпускають вас ні на хвилину і завжди оберігають.
Давайте берегти це світле і чисте почуття. Почуття, назва якому - Любов.
З Днем святого Валентина! Зі святом закоханих!

 

 

Сільский голова    Яротник Едуард Анатолійович

День святого Валентина:

все, що потрібно знати про свято

Відзначати День Святого Валентина чи ні - справа індивідуальна, а ми поки розповімо, звідки він до нас прийшов.

 

Весь світ, а разом з ним і Україна 14 лютого святкують День святого Валентина або День всіх закоханих. Свято набуло популярності в Україні порівняно недавно, приблизно 15-20 років тому, і зараз відзначається повсюдно, без прив'язки до релігії, а швидше як додатковий привід сказати своїй другій половинці про почуття і влаштувати щось особливо романтичне, передає Ukr.Media.

 

Католицька церква визнає, принаймні, трьох різних святих на ім'я Валентин, які були вбиті. Одна з легенд стверджує, що Валентин був священиком, який служив у третьому столітті в Римі. Коли імператор Клавдій II вирішив, що самотні чоловіки є кращими солдатами, ніж ті, що з жінками і сім'ями, він заборонив шлюб для молодих людей. Валентин, розуміючи несправедливість указу, кинув виклик Клавдію і продовжував таємно вінчати закоханих. Коли були виявлені дії Валентина, Клавдій наказав зрадити його смерті.

Інші історії припускають, що Валентин, можливо, був убитий за спробу допомогти християнам уникнути суворих римських в'язниць, де їх часто били і піддавали тортурам. Згідно з однією легендою, яка перебуває в ув'язненні Валентин насправді послав першу "валентинку" після того, як закохався в молоду дівчину, можливо, його дочка тюремника. Перед смертю він стверджував, що написав їй листа з підписом "Від твого Валентина", вираз, який використовується донині. Хоча походження легенд про Валентина досі неясно, всі вони підкреслюють його як співчутливій, героїчну і, найголовніше, романтичну фігуру. В середні століття, можливо, завдяки цій репутації Валентин став одним з найпопулярніших святих в Англії і Франції.

Хоча деякі вважають, що День святого Валентина святкується в середині лютого, щоб відзначити річницю смерті або поховання святого, інші стверджують, що християнська церква, можливо, вирішила помістити свято День святого Валентина в цей час у спробі "християнізації" язичницького святкування Луперкалій. Луперкалії були святом родючості, присвяченого Фавну, римського бога сільського господарства, а також засновникам Риму Ромула і Рему.

На початку свята Луперкалій римські священики збиралися в священної печери, де немовлята Ромул і Рем, засновники Риму, як вважалося, були вигодувані вовчицею. Священики приносили в жертву козла і собаку, потім обробляли шкіру козла на смужки, занурювали їх у жертовної крові і стібали цими смужками перехожих. Вважалося, що дотик шкури приносить родючість, а жінкам забезпечить легкі пологи.

В кінці 5-го століття Папа Геласій оголосив Луперкалії поза законом і постановив святкувати 14 лютого День святого Валентина. У середні століття у Франції і Англії вважали 14 лютого початком шлюбного сезону птахів, і згодом цей день став днем закоханих і романтики.

У Римсько-Католицькій церкві св. Валентин офіційно вважається покровителем не закоханих, а людей, які страждають на нервові захворювання: ікони часто зображують Валентина в одязі священика або єпископа, який оздоровлює юнака від епілепсії. За церковними переказами, на могилі св. Валентина один юнак, хворий на епілепсію, довго молився - і видужав.

Загалом у римо-католиків є 16 святих Валентинів і дві святих Валентини. 1969 року покровитель закоханих був вилучений із календаря святих як такий, чию історичність взяли під сумнів. Проте в сучасних календарях РКЦ 14 лютого зазначено як день пам'яті св. Валентина.

 

У християн східного обряду пам'ять трьох святих Валентинів шанують 7 травня, 19 липня і 12 серпня. Що стосується свята 14 лютого, ставлення до нього неоднозначне: православні священики попереджають про те, що потрібно розрізняти тілесну і духовну любов. Кращим способом довести чистоту своїх намірів вони вважають похід в цей день в храм зі своєю другою половинкою.

В кінці 19 - початку 20 століття в дуже популярних тоді домашніх спектаклях театрів однією з найулюбленіших була п'єска за старокиївській легенді про київських закоханих, яким допомогли зберегти кохання свята Ольга та святий Валентин.

 

Традиційно на День всіх закоханих люди дарують один одному різні ласощі у формі сердечок, квіти і маленькі сувеніри. Як писав літописець СемюельПепіс в 17 столітті, 14 лютого закохані обмінювалися маленькими подарунками: рукавичками, кільцями, ласощами. Незмінними атрибутами свята залишаються "валентинки", червоні троянди, голуби й купідони. Вважається, що перше привітання з Днем Валентина, яке збереглося донині, в 1415 році написав Чарльз, герцог Орлеанський, своїй дружині, в той час як був укладений в Лондонський Тауер після його захоплення в битві при Азенкурі. Кілька років потому король Генріх V найняв письменника на ім'я Джон Лидгейт, щоб той склав "валентинку" для Катерини Валуа.

Перші "валентинки" створювалися власними руками. Найталановитіші писали акровірші, а пізніше в Британії почали друкувати збірки віршів - закохані обирали найкращі і переписували їх в "валентинку". З цього і почалося виробництво "валентинок" в промислових масштабах. Ця ідея виникла у американки Естер Хауленд. Всього за рік вона продала листівок на суму 5000 доларів.

 

За кількістю продажів, "валентинки" займають перше місце, поступаючись тільки різдвяних листівках. Більшість "валентинок" купують жінки, чоловіки більше "спеціалізуються" на цукерки, шоколадки і букети троянд. У зв'язку з цим прагматичні люди вважають День святого Валентина грандіозним маркетинговим ходом.

 

Колись дівчата вірили в повір'я: якщо дівчина побачить у цей день птицю вільшанку, то їй судилося вийти заміж за моряка, якщо горобця - то судився їй бідняк, з яким вона все ж знайде своє щастя, а щиглик обіцяв чоловіка-мільйонера.

В Японії цей день вважається святом чоловіків, відповідно, і подарунки 14 лютого найчастіше отримує сильну стать. Традиційно, жінки дарують чоловікам подарунки (зазвичай кондитерські вироби, шоколад, покупні або зроблені своїми руками) в знак вдячності і любові. Причому шоколад буває двох видів. Перший називається giri-choco і дарується друзів, колег і родичів чоловічої статі. Цей подарунок не несе в собі любовного підтексту і сприймається споживачами як люб'язність. Другий тип шоколаду, так званий hon-mei, купується лише для коханих чоловіків: чоловіків або бойфрендів. Нерідко такий шоколад виготовляється індивідуально.

 

В Польщі прийнято 14 лютого відвідувати Познанську метрополію, де покояться мощі святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Самотні люди, здійснюючи паломництво в цю метрополію, вірять, що Валентин допоможе їм знайти другу половинку. Крім того, існує повір'я, що треба запитати ім'я у першого чоловіка, повстречавшегося незаміжньою дівчині в день святого Валентина, щоб дізнатися ім'я майбутнього нареченого.

В Уельсі перед святом закохані вирізують з дерева ложку, прикрашають її сердечками, ключами й замковими щілинами і дарують один одному. Такий подарунок буквально означає: "Ти знайшов шлях до мого серця".

У Данії чоловіки посилають своїм подругам "валентинки" без підпису. Якщо дівчина здогадається, хто відправник, то повинна надіслати йому в відповідь на Великдень шоколадне яйце.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua